Volkswagen Atlas Forum banner

Bluetooth Audio Cicho

19K views 15 replies 8 participants last post by  JMartin17814  
#1 ·
Właśnie dostałem Atlas Cross Sport V6 SE z 2021 roku z technologią R-Line. Czy ktoś wie, jak zmienić Bluetooth Audio z Cichego? Nie daje mi to możliwości zmiany w ustawieniach głośności. Dotyczy to tylko wiadomości tekstowych. Kiedy otrzymuję powiadomienie tekstowe i naciskam "odtwórz na głos", jest bardzo cicho. Używam Android Auto.

#2 ·
Mam ten sam problem. Android Auto i podczas odtwarzania muzyki wiadomości tekstowe są bardzo, bardzo ciche.
Jedną z rekomendacji jest to, że podczas zmiany głośności za pomocą elementów sterujących na kierownicy, na samym szczycie ekranu informacyjnego pojawia się pasek do przeciągnięcia w dół i regulacji głośności. Istnieje opcja zmiany głośności dla różnych wejść.
Zmieniłem to któregoś dnia i od tego czasu nie otrzymałem żadnego SMS-a podczas jazdy.

#6 ·
Dodaj mnie do listy... '22 Atlas z Android Auto. Z muzyką (Bluetoothed Pandora..) dźwięk przy normalnej głośności, gdy nadchodzi wiadomość tekstowa; Wybieram na ekranie "odtwarzaj wiadomość tekstową". Tekst jest odtwarzany z "cichą" głośnością, aż sięgnę po pokrętło głośności i podgłoszę dźwięk. Kiedy tekst zostanie odczytany, wraca do muzyki. Jeśli nie będę szybki z pokrętłem głośności, WYRZUCI muzykę z dużą głośnością. Myślałem, że na pewno wysadzę głośniki...... Teraz szybko sięgam po pokrętło głośności. Próbowałem wszystkiego w moim systemie informacyjno-rozrywkowym, aby zwiększyć głośność tekstu. Jeden z podekranów w ekranie dźwięku pokazuje linię dla Bluetooth i wskazuje "Cicho" z opcją zmiany. Tylko ta cała opcja linii nie jest podświetlona ani dostępna do zmiany. Nie mogę się tam dostać.... Mój sprzedawca VW (który jest mądrzejszy ode mnie w tych sprawach), do którego poszedłem dwa razy. Jest tak samo zdezorientowany i nie ma odpowiedzi. Mam nadzieję, że jeden z was, czytających to, ma rozwiązanie. Dziękuję za poświęcony czas. Będę monitorował ten wątek.

#7 ·
Dodać mnie do listy... '22 Atlas z Android Auto. Z muzyką (Bluetoothed Pandora..) dźwięk przy normalnej głośności, gdy nadchodzi wiadomość tekstowa; Wybieram na ekranie "odtwarzaj wiadomość tekstową". Tekst jest recytowany z "cichą" głośnością, aż sięgnę po pokrętło głośności i podgłoszę dźwięk. Kiedy tekst zostanie odczytany, wraca do muzyki. Jeśli nie jestem szybki z pokrętłem głośności, BLAST dźwięk muzyki z dużą głośnością. Myślałem, że na pewno wysadzę jakieś głośniki...... Teraz szybko sięgam po pokrętło głośności.
Próbowałem wszystkiego w mojej informacji rozrywkowej, aby zwiększyć głośność tekstu. Jeden z podekranów w ekranie dźwięku pokazuje linię dla Bluetooth i wskazuje "Cicho" z opcją zmiany. Tylko ta cała opcja linii nie jest podświetlona ani dostępna do zmiany. Nie mogę się tam dostać....
Mój sprzedawca VW (który jest mądrzejszy ode mnie w tych sprawach) poszedłem dwa razy. On też jest zdezorientowany i nie ma odpowiedzi. Mam nadzieję, że jeden z was, czytających to, ma rozwiązanie. Dzięki za poświęcony czas. Będę monitorował ten wątek.
To jest ekran, którego nie mogę otworzyć Bluetooth i wyregulować poziom głośności z Cicho. Wszystkie inne linie są dostępne do regulacji.

#9 ·
Możliwe rozwiązanie! W ciągu ostatnich kilku dni głośność tekstów odtwarzanych przez połączenie BT była na tym samym poziomie, co odtwarzane media muzyczne w moim centrum informacyjno-rozrywkowym. Nie „cicho”. Podczas odtwarzania muzyki na normalnym poziomie głośności, poproś kogoś, aby wysłał Ci wiadomość tekstową. Kiedy otrzymasz zapowiedź nadchodzącej wiadomości tekstowej i opcję odsłuchu; dotknij tak i SZYBKO podgłośnij zanim tekst zacznie być odtwarzany. Odkąd to zrobiłem, nie musiałem sięgać po pokrętło głośności, gdy nadeszły wiadomości tekstowe i zostały odczytane. Minęło dopiero kilka dni, ale wierzę, że rozwiązało to problem „CICHYCH” komunikatów przychodzących przez Bluetooth. Spróbuj tego i daj nam wszystkim znać, czy działa u Ciebie. Mam nadzieję, że to nie tylko przypadek.....

#13 ·
Problem rozwiązałem również odinstalowując Pandorę z telefonu. Była skonfigurowana tak, aby automatycznie łączyć się przez Bluetooth z moim Atlasem i natychmiast odtwarzać muzykę po uruchomieniu.
Pandora przez Bluetooth konkurowała z moimi nadchodzącymi wiadomościami tekstowymi. Powodowało to zmniejszenie głośności odczytywanego tekstu do połowy potrzebnej. Wy też tam byliście... sięgając po pokrętło głośności, aby podgłośnić dźwięk, zanim tekst zaczął być czytany. Potem pamiętając, aby ściszyć głośność, zanim głośniki wybuchną...
W każdym razie usunięcie Pandory z telefonu, wraz z automatycznym połączeniem z Atlasem, rozwiązało problem. Głośność jest teraz normalna w przypadku aplikacji Bluetooth.
Teraz mogę cieszyć się moim Atlasem.
Pozdrawiam!