Volkswagen Atlas Forum banner
261 - 280 of 365 Posts
Udało ci się dokonać wymiany swojego atlasu? Mam ten sam problem z moim 2021 i mówią mi, że to problem Apple, a nie samego samochodu
Dokładnie to samo mówi mi dealer! Mieliśmy wymienioną całą jednostkę centralną i urządzenie GPS. Problem nadal występuje! Twierdzono, że jest to spowodowane aktualizacjami Apple, które wyprzedzają aktualizacje VW. Nazwałem to bzdurą... przez kilka dni mieliśmy wyłączone wszystkie urządzenia Apple w samochodzie! Nawigacja VW nadal była do niczego i jak wiesz, jeśli spróbujesz użyć CarPlay, używa on lokalizatorów GPS samochodu... więc nie będzie działać. 2021 Atlas SEL

Mam 2022 i doświadczam tych samych problemów z systemem nawigacji, które mają wszyscy inni. Jestem zdumiony, dlaczego w rodzinie marek nie naprawiają tego problemu wspólnie?
Z tego, co czytałem, wynika, że VW odchodzi od wspierania swojego NAV i promuje Android Auto i Apple CarPlay. Znacznie lepszy produkt.

Z tego, co czytałem, wynika, że VW odchodzi od wspierania swojego NAV i promuje Android Auto i Apple CarPlay. Znacznie lepszy produkt.
Kupiłem w zeszłym roku Audi allroad, który miał opcję Nav. Nie zamówiłbym go i wolałbym nie ponosić dodatkowych kosztów, ale dealer pocieszył mnie faktem, że nawigacja w samochodzie będzie działać na odludziu, gdzie nie ma zasięgu komórkowego. Nie jest to dla mnie duży problem, ale OK. Potem przyszło mi do głowy, że ponoszę opłaty za przesyłanie danych za pomocą mojego iPhone'a przez CarPlay, więc nawigacja samochodowa miała więcej sensu. Teraz z nowym Atlasem nawigacja samochodowa jest bezużyteczna, więc wracam do iPhone'a. Czy ktoś może mi wyjaśnić, co Verizon ma wspólnego z tym, jak wbudowany system nawigacji odbiera sygnały GPS z satelitów?

Satelity i wieże komórkowe zdecydowanie się różnią, więc też nie widzę powiązania. Używam Androida, czyli Map Google. Myślę, że domyślnie moja normalna geografia jest pobierana na mój telefon, aby zminimalizować dane. Jeśli miałbyś podróżować gdzieś na odludzie, po prostu pobrałbyś tę mapę przed podróżą i miałbyś dostęp do mapy tego obszaru. Nie jestem pewien, jak to działa w przypadku Apple Carplay.

Skopiowałem poniższe z VW. Brak wzmianki o Verizon.

System nawigacji Volkswagena wykorzystuje sygnały z sieci Global Positioning Satellite (GPS), aby dostarczać sugerowane trasy do miejsc docelowych. System wykorzystuje również urządzenie nawigacji satelitarnej do uzyskiwania danych o swojej pozycji, które następnie są korelowane z pozycją na drodze. Pozwala to systemowi na obliczanie tras i dostosowywanie tras na podstawie informacji o ruchu drogowym w czasie rzeczywistym, takich jak zamknięcia dróg i korki

Uważam, że większość z nas tak robi. Problem polega na tym, że nawigacja w telefonie będzie korzystać z lokalizatora GPS samochodu do określania lokalizacji. To jest całkowicie zepsute.
W systemie Android istnieje sposób, aby uniemożliwić mu dostęp do GPS jednostek centralnych, jeśli nie działają one dobrze razem. Nie jestem pewien co do Apple.

.

Czy ktoś miał ostatnio ten problem z nawigacją z CarPlay, który pokazuje złą lokalizację i cały czas mówi o zmienianiu trasy w Mapach Apple? Mam Atlas Cross Sport z 2020 roku i ostatnio zaczął mieć problemy, tak jak posty w tym wątku. Czy ktoś znalazł rozwiązanie?

Satelity i wieże komórkowe zdecydowanie się różnią, więc też nie widzę powiązania. Używam Androida, czyli Map Google. Myślę, że domyślnie moja normalna geografia jest pobierana na mój telefon, aby zminimalizować dane. Jeśli miałbyś podróżować gdzieś w głuszy, po prostu pobrałbyś tę mapę przed podróżą i miałbyś dostęp do mapy tego obszaru. Nie jestem pewien, jak to działa w przypadku Apple Carplay.

Skopiowałem poniższe z VW. Brak wzmianki o Verizon.

System nawigacji Volkswagena wykorzystuje sygnały z sieci Global Positioning Satellite (GPS), aby zapewnić sugerowane trasy do miejsc docelowych. System wykorzystuje również urządzenie nawigacji satelitarnej do uzyskiwania danych o swojej pozycji, które następnie są korelowane z pozycją na drodze. Pozwala to systemowi na obliczanie tras i dostosowywanie tras w oparciu o informacje o ruchu drogowym w czasie rzeczywistym, takie jak zamknięcia dróg i korki
Mamy '20 Atlas CS SEL R-Line. Zrezygnowaliśmy z nawigacji VW i przeszliśmy na Android Auto i Mapy Google, aby uzyskać aktualne warunki drogowe, alternatywne trasy, zdarzenia drogowe, fotoradary itp. Uzyskanie mapy w razie potrzeby w nowym obszarze działa najlepiej, jeśli masz dostęp do WIFI w kawiarni, restauracji itp.

Nie powinno mieć znaczenia, jaki masz osobisty plan komórkowy… nawigacja samochodowa komunikuje się z Verizon.
Otrzymałem dziś następującą odpowiedź od VW po napisaniu do dyrektora generalnego. Odpowiedź nadeszła z VW Customer Care (powinno być Don't Care):

"Rozumiem, dlaczego byłaby to frustrująca sytuacja. Nawigacja to tak ważna funkcja! Wiem, jak bardzo na niej polegam, a wielu naszych klientów potrzebuje nawigacji codziennie do celów od osobistych po zawodowe.
W przypadku niektórych klientów lokalizacja pojazdu i inne funkcje w nawigacji są wyświetlane nieprawidłowo w Apple CarPlay, Android Auto i natywnej nawigacji pojazdu. Zmiany wprowadzone przez Verizon spowodowały niezgodność między wieżami komórkowymi a GPS w niektórych modelach i rocznikach pojazdów. Verizon zgodził się jednak zaktualizować wieże komórkowe w całej swojej sieci w ciągu ostatnich miesięcy.
Oczekujemy, że zostanie to zakończone do końca sierpnia tego roku.
Rozumiem, że nie jest to natychmiastowe rozwiązanie i rozumiem powagę problemu, z którym się Państwo borykają. Jak tylko rozwiązanie stanie się dostępne, powiadomimy naszych dealerów i uczynimy aktualizację dotkniętych pojazdów najwyższym priorytetem.
Jeśli mają Państwo jakieś dalsze pytania lub wątpliwości, na które mogę odpowiedzieć, proszę dać mi znać."

Wydaj mniej niż 30 dolarów i rozwiąż problem CarPlay GPS. Kupiłem adapter Bluetooth, podłączyłem go do portu USB i teraz całe oprogramowanie map na iPhonie działa świetnie. Wyświetla się na ekranie samochodu.

Wydaj mniej niż 30 dolarów i rozwiąż problem z GPS w CarPlay. Kupiłem adapter Bluetooth, podłączyłem go do portu USB i teraz całe oprogramowanie map na iPhonie działa świetnie. Wyświetla się na ekranie samochodu.
ATLAS 2021: Okej, więc mój iPhone jest już połączony przez Bluetooth. To lokalizatory GPS samochodu, których iPhone używa podczas łączenia się z samochodem, które sprawiają, że Mapy lub Waze są bezużyteczne!
Czy wyłączasz Bluetooth VW?

Ponownie, istnieją doniesienia, że to samochód komunikujący się z Verizon powoduje problem.

261 - 280 of 365 Posts