Nie powinno mieć znaczenia, jaki masz osobisty plan komórkowy… nawigacja samochodowa komunikuje się z Verizon.
Otrzymałem dziś następującą odpowiedź od VW po napisaniu do dyrektora generalnego. Odpowiedź nadeszła z VW Customer Care (powinno być Don't Care):
"Rozumiem, dlaczego byłaby to frustrująca sytuacja. Nawigacja to tak ważna funkcja! Wiem, jak bardzo na niej polegam, a wielu naszych klientów potrzebuje nawigacji codziennie do celów od osobistych po zawodowe.
W przypadku niektórych klientów lokalizacja pojazdu i inne funkcje w nawigacji są wyświetlane nieprawidłowo w Apple CarPlay, Android Auto i natywnej nawigacji pojazdu. Zmiany wprowadzone przez Verizon spowodowały niezgodność między wieżami komórkowymi a GPS w niektórych modelach i rocznikach pojazdów. Verizon zgodził się jednak zaktualizować wieże komórkowe w całej swojej sieci w ciągu ostatnich miesięcy.
Oczekujemy, że zostanie to zakończone do końca sierpnia tego roku.
Rozumiem, że nie jest to natychmiastowe rozwiązanie i rozumiem powagę problemu, z którym się Państwo borykają. Jak tylko rozwiązanie stanie się dostępne, powiadomimy naszych dealerów i uczynimy aktualizację dotkniętych pojazdów najwyższym priorytetem.
Jeśli mają Państwo jakieś dalsze pytania lub wątpliwości, na które mogę odpowiedzieć, proszę dać mi znać."