Volkswagen Atlas Forum banner
21 - 40 of 226 Posts
Och, proszę, niech mi ktoś powie, że nie popełniłem błędu kupując mojego nowego 22Atlas SEL R line. Przejechałem 4 godziny, żeby go dostać, bo moja żona była bardzo zadowolona z przestrzeni i wyglądu. Jechałem nim do domu, 250 mil na liczniku i teraz dostajemy alarm mówiący, że tylna klapa jest otwarta. Dealer z innego miasta podjął próbę rozwiązania problemu, ale nic. Teraz mamy wizytę w przyszły piątek, za tydzień, u naszego lokalnego dealera, aby spróbować to naprawić. W międzyczasie możemy albo jeździć z irytującym alarmem, albo zaparkować go, dopóki nie będą mogli go wziąć.

Miałem te same problemy. Miałem mojego 2020 Volkswagen Atlas crossover sport prawie dokładnie rok, nie miałem żadnych problemów, a potem bum, mój samochód był, jak to nazwałem, "opętany". Zaczęło się od włączenia alarmu, gdy chciałem otworzyć drzwi, przez mnóstwo szalonych ostrzeżeń na desce rozdzielczej, aż do następnego dnia, kiedy nie mogłem otworzyć drzwi od strony kierowcy. Potem włączył się hamulec awaryjny, gdy się zatrzymałem, szyby od strony kierowcy opuszczały się same, a dzisiaj mój samochód pikał za każdym razem, gdy się zatrzymywałem (prawdziwa frajda podczas siedzenia w korku!). Zabrałem go do serwisu i powiedziano mi, że to część panelu drzwi i wiązki przewodów (w zamówieniu zaległym 4-6 tygodni). Dręczyłem dealera i w końcu dostałem samochód zastępczy. Bardzo denerwujące jest mieć problemy dopiero po 1 roku i 9000 milach w tym samochodzie. Rozczarowany ☹
O mój Boże! Twoje doświadczenie właśnie opisało, co przydarzyło się mojej córce i mnie dzisiaj wieczorem po treningu piłki nożnej. Z dodatkiem, że kontrolka silnika jest teraz włączona i nie chce się wyłączyć. Po tym, jak szyby wciąż opuszczały się po tym, jak je podnosiłem, samochód pikał, a żółte trójkątne światła migały z wykrzyknikiem, postanowiłem zjechać na pobocze. Wyłączyłem silnik. Czekałem kilka minut, myśląc, że zresetuje to jakiegoś demonicznego ducha, który opętał mojego Atlasa. To nie pomogło. Pojechałem do domu, modląc się, żebyśmy dotarli. Przeanalizowałem moje objawy i znalazłem tę stronę. Wygląda na to, że to powszechny problem dla VW. Nie jestem pewien, czy to właśnie wywołało dziwną jazdę do domu, ale kiedy wychodziliśmy z parku piłkarskiego, chwyciłem za klamkę, żeby odblokować drzwi, jak zawsze robię. Zauważyłem, że nie słyszałem "kliknięcia" odblokowywania drzwi, gdy dotykałem klamki, jak zwykle. Otworzyłem drzwi od strony kierowcy, a potem włączył się alarm. Nacisnąłem przycisk odblokowania na pilocie, aby wyłączyć alarm. Uruchomiłem silnik i wtedy została opętana. Czy ten alarm mógł wszystko zepsuć? Kto wie, ale na pewno zabierzemy ją do dealera, zwłaszcza że ma dopiero 8 miesięcy. Myślę, że może powinniśmy byli kupić teraz Hondę Pilot.

Chciałem tylko powiedzieć, że to przydarzyło się naszemu Atlasowi z 2021 roku. Żona jechała z prędkością około 65 km/h, kiedy deska rozdzielcza oszalała, samochód zahamował, a szyby się opuściły.

Nie czuję się zbyt bezpiecznie w tym samochodzie.

Mam ten sam problem. Alerty o otwartych drzwiach, tylne szyby opuszczają się, a hamulec postojowy włącza się znikąd. VW ma mojego Atlasa już od 4 tygodni bez ETA na wymianę części do wiązki drzwi / przełącznika stykowego. Obsługa klienta jest teraz zaangażowana, ponieważ nie podano ani nie zasugerowano żadnych terminów naprawy. Mówiąc wprost - mój dealer był tak pomocny, jak to tylko możliwe, ale potrzebowałem więcej komunikacji, która po prostu wydawała się wykraczać poza ich standardowy proces. Jestem wdzięczny, że udało mi się zdobyć samochód zastępczy, ale zaniepokojony, że nie widać końca, podczas gdy mój pojazd stoi na parkingu dealera i nie jest używany. Chcę uniknąć dodatkowych problemów z konserwacją lub ponownego rezygnowania z mojego Atlasa, ponieważ to już trzeci raz, kiedy musiałem to zrobić w ciągu ostatniego roku.

Powodzenia wszystkim, którzy przechodzą przez tę samą sytuację.

Mam ten sam problem. Ostrzeżenia o otwartych drzwiach, tylne szyby opuszczają się, a hamulec postojowy włącza się znikąd. VW ma mojego Atlasa już od 4 tygodni bez ETA na wymianę części zamiennej do wiązki drzwi / przełącznika stykowego. Obsługa klienta jest teraz zaangażowana, ponieważ nie podano ani nie zasugerowano żadnych terminów naprawy. Mówiąc wprost - mój dealer był tak pomocny, jak to tylko możliwe, ale potrzebowałem więcej komunikacji, która wydawała się wykraczać poza ich standardowy proces. Jestem wdzięczny, że udało mi się zdobyć samochód zastępczy, ale zaniepokojony, że nie widać końca, podczas gdy mój pojazd stoi na parkingu dealera i nie jest prowadzony. Chcę uniknąć dodatkowych problemów z konserwacją lub ponownego rezygnowania z mojego Atlasa, ponieważ jest to już trzeci raz, kiedy musiałem to zrobić w ciągu ostatniego roku.

Powodzenia wszystkim, którzy przechodzą przez tę samą sytuację.
Nie wiem, jakie jest prawo dotyczące cytryn w twoim stanie, ale powinieneś się z nim zapoznać. VW musi ponosić odpowiedzialność za te rzeczy.

Nie wiem, jakie jest prawo dotyczące wadliwych produktów w Twoim stanie, ale powinieneś się temu przyjrzeć. VW musi ponieść odpowiedzialność za te rzeczy.
Nienawidzę tego mówić, ale przydarzyło mi się to 3 razy w zeszłym roku i 3 razy to naprawili. Zgadnij co... W zeszłym tygodniu wróciło i gwarancja na mój pojazd prawie się kończy. Nie sądzę, żebym musiał płacić za ponowną naprawę. Jestem tak wściekły

Przepraszam, dopiero teraz widzę wszystkie wasze posty dotyczące tego problemu. Z radością informuję, że VW zaoferował mi bardzo hojny wykup leasingu mojego Atlasa z 2020 roku lub zamianę samochodu w leasingu na model z 2021 roku. Wybrałem model z 2021 roku i od tamtej pory nie miałem ani jednego problemu. Naprawdę lubię ten samochód, pomijając problem z cytryną, który miałem z modelem z 2020 roku. Jedynym rozwiązaniem, jeśli problem będzie się powtarzał, a części będą niedostępne, jest założenie numeru sprawy w dziale obsługi klienta VW. Świetnie się z nimi współpracowało, a wymiana bez żadnych kosztów dla mnie przebiegła bezproblemowo w salonie. Jeżdżę moim modelem z 2021 roku od kwietnia i jest świetnie. Problem dotyczył wiązki przewodów drzwi kierowcy, ale VW naprawdę to naprawił. Nie licz na to, że salon to naprawi. Pozwól VW uczynić klienta zadowolonym z powrotem. Zadzwoń do działu obsługi klienta VW!

Przepraszam, że dopiero teraz widzę wszystkie Twoje posty dotyczące tego problemu. Z radością informuję, że VW zaoferował mi bardzo hojny wykup leasingu mojego Atlasa z 2020 roku lub zamianę pojazdu w leasingu na 2021. Wybrałem 2021 i od tego czasu nie miałem ani jednego problemu. Bardzo lubię ten pojazd, poza problemem z cytryną, który miałem z 2020. Twoim jedynym rozwiązaniem, jeśli to się powtarza, a części są niedostępne, jest założenie numeru sprawy w VW Customer Care. Świetnie się z nimi współpracowało, a wymiana bez żadnych kosztów dla mnie przebiegła bezproblemowo u dealera. Jeżdżę moim 2021 od kwietnia i jest świetnie. Wiązka przewodów drzwi kierowcy była problemem, ale VW naprawdę to naprawił. Nie licz na to, że dealer to naprawi. Pozwól VW stworzyć zadowolonego, powracającego klienta. Zadzwoń do VW Customer Care!
Dziękuję za radę. Mam 2021, którym jeżdżę od kwietnia i codziennie mam błędy, które wariują. Jakie to frustrujące!!

Jakie inne problemy miałeś, jeśli to już trzeci raz? Oddano mi samochód z nadzieją na najlepsze, chyba!! Nie mam też daty na części zamienne!! Jestem bardzo sfrustrowany, ponieważ miałem bardzo niezawodnego Grand Cherokee z 2019 roku i chciałem czegoś z większą przestrzenią. Nie spodziewałem się tego po 6 miesiącach posiadania samochodu!

Dziękuję za radę. Mam też 2021, którym jeżdżę od kwietnia i codziennie mam błędy, które wariują. Tak frustrujące!!
Kiedy zadzwonisz do działu obsługi klienta VW, pamiętaj, aby wspomnieć, że nie czujesz się bezpiecznie w pojeździe. Szczerze mówiąc, byli bardzo responsywni, chociaż zajęło to trochę czasu.

Jakie inne problemy miałeś, jeśli to już trzeci raz? Oddano mi samochód z nadzieją na najlepsze, jak sądzę!! Nie mam też daty na części zamienne!! Jestem bardzo sfrustrowany, ponieważ miałem bardzo niezawodnego Grand Cherokee z 2019 roku i chciałem czegoś z większą przestrzenią. Nie spodziewałem się tego po posiadaniu samochodu przez 6 miesięcy!

Dziękuję za radę. Mam też 2021, którym jeżdżę od kwietnia i codziennie mam problemy z błędami. To takie frustrujące!!
Przyniósłbym to jak najszybciej. U mnie zaczęło się od ostrzeżenia "od czasu do czasu", a potem szybko przerodziło się w to, że utknąłem na pasie do skrętu, ponieważ mój hamulec awaryjny się zaciął i nie chciał się zwolnić. Dzięki Bogu było wystarczająco dużo miejsca, żeby samochód za mną zwolnił. Bądź bezpieczny!

Jakie inne problemy miałeś, jeśli to już trzeci raz? Oddano mi samochód z nadzieją na najlepsze, chyba!! Nie mam też daty na części zamienne!! Jestem bardzo sfrustrowany, ponieważ miałem bardzo niezawodnego Grand Cherokee z 2019 roku i chciałem czegoś z większą przestrzenią. Nie spodziewałem się tego po 6 miesiącach posiadania samochodu!

Dziękuję za radę. Mam też 2021, którym jeżdżę od kwietnia i codziennie mam błędy, które wariują. To takie frustrujące!!
Inne problemy: miałem straszne klikanie w kierownicy, ilekroć ją obracałem, nawet nieznacznie. Bardzo nieprzyjemne do słuchania, ale według tego, co mi powiedziano, nie stanowiło to problemu z bezpieczeństwem. Po zakończeniu tej naprawy przedni drążek stabilizatora zaczął grzechotać i stukać tak głośno, że naprawdę myślałem, że coś może wylecieć spod maski lub że może koła odpadną. Nie żartuję - to było śmieszne. VW naprawił oba bezpłatnie i w odpowiednim czasie. Jedna z nich, jak sądzę, była akcją serwisową.
Pomimo wszystkich problemów, absolutnie uwielbiam mojego Atlasa. Nie jestem jednak już pewien, jak bezpiecznie się w nim czuję. To bardzo zniechęcające, ponieważ bezpieczeństwo było jednym z głównych powodów, dla których go kupiłem.

Przepraszam, że dopiero teraz widzę wszystkie wasze posty dotyczące tego problemu. Z radością mogę powiedzieć, że VW zaoferował mi bardzo hojny wykup leasingu mojego Atlasa z 2020 roku lub zamianę samochodu w leasingu na model z 2021 roku. Wybrałem model z 2021 roku i od tego czasu nie miałem ani jednego problemu. Naprawdę lubię ten samochód, pomijając problem z cytryną, który miałem z modelem z 2020 roku. Twoim jedynym rozwiązaniem, jeśli problem będzie się powtarzał, a części będą niedostępne, jest założenie numeru sprawy w VW Customer Care. Fantastycznie się z nimi współpracowało, a wymiana bez żadnych kosztów dla mnie przebiegła bezproblemowo w salonie. Jeżdżę moim modelem z 2021 roku od kwietnia i jest świetnie. Problem dotyczył wiązki przewodów drzwi kierowcy, ale VW naprawdę to naprawił. Nie licz na to, że salon to naprawi. Pozwól VW uczynić zadowolonego, powracającego klienta. Zadzwoń do VW Customer Care!
Dziękuję! Twój post był zachęcający!!

Mam dokładnie ten sam problem w moim Cross Sport z 2021 roku. Oddaliśmy go do dealera około 2 tygodnie temu i zamówili części, ale nie ma przewidywanego terminu dostawy. Problem wydaje się występować głównie podczas deszczu lub gdy jest mokro, w zimnych/suchych warunkach wydaje się być w porządku, chociaż od czasu do czasu powraca. To jest samochód mojej żony, który ma zaledwie 4 miesiące i 5500 km przebiegu i od tego czasu zamieniliśmy samochody, ponieważ potrzebuje bardziej niezawodnego pojazdu do jazdy. Nadal nim jeżdżę, a problem z hamulcem postojowym jest największym problemem, jednak uruchamia się tylko wtedy, gdy się zatrzymam. Zauważyłem również, że czasami drzwi kierowcy całkowicie przestają działać, brak sterowania szybami, brak blokady drzwi, a drzwi nie zamykają się nawet po wyjściu z pojazdu. Mogę poradzić sobie ze wszystkimi innymi problemami. Dziękuję wszystkim za podzielenie się.

Mam dokładnie ten sam problem w moim Cross Sport z 2021 roku. Oddaliśmy go do dealera około 2 tygodnie temu i zamówili części, ale nie ma ETA. Problem wydaje się występować głównie podczas deszczu lub wilgoci, w zimnych/suchych warunkach wydaje się być w porządku, chociaż od czasu do czasu powraca. To jest samochód mojej żony, który ma zaledwie 4 miesiące i 5500 km przebiegu, a my od tego czasu zamieniliśmy samochody, ponieważ potrzebuje bardziej niezawodnego pojazdu do jazdy. Nadal nim jeżdżę, a problem z hamulcem postojowym jest największym problemem, jednak uruchamia się tylko wtedy, gdy się zatrzymam. Zauważyłem również, że czasami drzwi kierowcy całkowicie przestają działać, brak sterowania szybami, brak blokady drzwi, a drzwi nie zamykają się nawet po wyjściu z pojazdu. Mogę poradzić sobie ze wszystkimi innymi problemami. Dzięki wszystkim za podzielenie się.
Powodzenia! Telefon do obsługi klienta VW może pomóc szybciej rozwiązać problem. Pamiętaj, aby wspomnieć o BEZPIECZEŃSTWIE!

Ten sam problem pojawił się po zaledwie 2 latach i 11000 milach użytkowania. Zabrałem go dzisiaj do dealera i oczywiście wiedzą o tym, a większość dealerów otrzymuje masową dostawę wiązki przewodów drzwiowych. Powiedziano mi, że w styczniu będzie akcja serwisowa.

Ten sam problem zaczął się po posiadaniu go przez zaledwie 2 lata i 11000 mil. Zabrałem go dzisiaj do dealera i oczywiście wiedzą o tym, a większość dealerów otrzymuje masową dostawę wiązki przewodów drzwiowych. Powiedziano mi, że w styczniu będzie wezwanie do serwisu.
Niezwykle frustrujące. Otrzymałem ETA od rzecznika klienta VW i oczywiście skłamali. Dealer nie ma pojęcia, kiedy to nadejdzie. Uważam to za szaleństwo. Mówisz, że salony otrzymują duże przesyłki, myślę, że to dobra wiadomość. Ale kiedy?

Ten sam problem zaczął się po zaledwie 2 latach i 11000 milach posiadania. Zabrałem go dzisiaj do dealera i najwyraźniej wiedzą o tym, a większość dealerów otrzymuje masową dostawę wiązki przewodów drzwiowych. Powiedziano mi, że w styczniu będzie wezwanie do serwisu.
Czy powiedzieli, kiedy nadejdzie masowa dostawa? Zadzwoniłem do działu obsługi klienta VW. Zadzwonili do mnie tydzień później i po prostu powiedzieli mi, że nie mają jeszcze rozwiązania... brak ETA dla części lub możliwości wstawienia mi samochodu zastępczego/wynajmu. Nigdy nie pomyślałem, że będę musiał się z tym zmagać po posiadaniu fabrycznie nowego pojazdu przez 7 miesięcy!!

Czy powiedzieli, kiedy nastąpi dostawa masowa? Zadzwoniłem do działu obsługi klienta VW. Oddzwonili do mnie tydzień później i poinformowali mnie, że nie mają jeszcze rozwiązania... brak ETA dla części lub możliwości zapewnienia mi samochodu zastępczego/wynajmu. Nigdy nie pomyślałem, że będę miał z tym do czynienia po posiadaniu fabrycznie nowego pojazdu przez 7 miesięcy!!
Przykro mi to słyszeć. Fakt, że nie chcą dać ci samochodu zastępczego, jest śmieszny. Czy próbowałeś zadzwonić do prawnika? Jakie jest prawo dotyczące wad w twoim stanie?

Mam 19 i rzeczywiście mieli w magazynie wiązkę przewodów do moich drzwi i jest naprawiana dzisiaj. 20-21 są trochę trudniejsze do zdobycia. Powiedział, że akcja serwisowa powinna być w styczniu, a część będzie dostępna.

21 - 40 of 226 Posts